PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Ieguvumi veselībai no īstas Ziemassvētku eglītes

Doctus
Psiholoģe Birgitta Gatersleben no Surrejas universitātes skaidro, kādēļ mākslīgās eglītes nav salīdzināmas ar īstām Ziemassvētku eglītēm.

Ir pieejami neskaitāmi pierādījumi par dabisku lietu labvēlīgo ietekmi uz cilvēkiem, piemēram, cilvēkiem, kuri dzīvo tuvāk dabai, ir augstāki apmierinātības ar dzīvi un labklājības rādītāji nekā pilsētās dzīvojošajiem.

Tāpat ir ļoti daudz pierādījumu, ka cilvēki ātrāk atveseļojas no stresa un garīgas pārpūles, ja atveseļošanās notiek dabas tuvumā, salīdzinot ar tiem, kuri veseļojas bez dabas dziednieciskā spēka. Ir arī pierādījumi, ka zaļie augi ofisos uzlabo darbinieku labsajūtu un vairo kreativitāti.

Cilvēki jau gadsimtiem ilgi ziemā ir dekorējuši savas mājas ar mūžzaļiem augiem: aslapaino palmu lapām, efejām un lauru lapām. Senie ēģiptieši izmantoja mūžzaļos vainagus, kas simbolizēja mūžīgo dzīvību. Norvēģi saulgriežu laikā nes mājās mūžzaļos augus un kokus, lai atvairītu ļaunos garus un svētītu mājas iedzīvotājus.

Mūžzaļie augi ievieš dzīvību, no tiem nāk patiesa koku krāsa un smarža, kas pozitīvi ietekmē cilvēka sajūtas, noskaņojumu un tiem ir labvēlīga ietekme uz veselību, salīdzinājumam no mākslīgajām eglītēm šādus ieguvumus diemžēl iegūt neizdodas.  

 

AVOTS: Gatersleben B. The health benefits of a real Christmas tree. University of Surrey.

 

Vēlam, lai ikvienam mājās ir saticība, mīlestība un kaut neliela zaļa eglīte, kas pastiprina svētku sajūtu!