PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Vai automobilis kļūs par veselības platformu?

Doctus
Ford autokompānija paziņojusi, ka nākotnē automašīna varētu kļūt par līdzvērtīgu instrumentu pacientu rokās, kāds ir viedtālrunis vai plaukstdators, lai pacients sekotu līdzi savai veselībai.

Jau šobrīd pasaulē pieejamas viedtālruņu aplikācijas, kas ļauj sekot līdzi būtiskiem veselības rādītājiem, piemēram, cukura līmenim asinīs, asinsspiedienam vai pulsam. Dažādas programmas ļauj ievadīt, salīdzināt datus un nepieciešamības gadījumā, brīdina pacientu vai arī sazinās ar speciālistu.

Ford Tehnoloģiju un inovāciju direktors apgalvo,ka tuvākajā nākotnē automašīnā būs iespēja sinhronizēt visas tās aplikācijas, kādas ir autovadītāja viedtālrunī, ziņo mobihealthnews.com. Autovadītāja veselība ir ļoti būtiska satiksmes drošībai, tāpēc arī Ford autobūves kompānija pievērsusies šai jomai. Piemēram, cilvēkiem ar cukura diabētu risks hipoglikēmijas dēļ iekļūt negadījumā ir 3-5 reizes lielāks, stāsta kompānijas pārstāvis, tāpēc, nākotnē automašīnā varētu būt tehnoloģijas, kas brīdinātu par potenciālo bīstamību, tā palielinot vadītāja drošību.

Ziņu pirmavots šeit.

Foto: Inese Austruma

Raksts žurnālā