PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Jūras medicīnas centrā uzstādīts modernākais magnētiskās rezonanses aparāts Baltijā

Latvijas Jūras medicīnas centrs
Jūras medicīnas centrā uzstādīts modernākais magnētiskās rezonanses aparāts Baltijā
A/S „Latvijas Jūras medicīnas centrā” (LJMC) ir uzstādīts un pieejams izmeklējumiem jauns stipra lauka magnētiskās rezonanses aprāts General Electric "Optima Brivo MR 355".

Jaunās paaudzes magnētiskās rezonanses iekārtai ir optiskās radio frekvences (RF) pastiprinātāja tehnoloģija, kas ļauj samazināt pacienta izmeklēšanas laiku, līdz ar to palielinot izmeklējamo pacientu plūsmu. „Optima Brivo MR 355” ir augstāka izšķiršanas spēja un iespēja iegūt un pārsūtīt datus 3D formātā, tādejādi ievērojami uzlabojas izmeklējumu precizitāte un attēlu analīzes laiks. LJMC jaunajā magnētiskās rezonanses aparātā investēja vairāk kā pusmiljonu latus. „Optima Brivo MR 355” šobrīd ir modernākais magnētiskās rezonanses aparāts Baltijas valstīs.

LJMC valdes priekšsēdētājs Jānis Birks: „Veselības aprūpes pakalpojumu attīstība nav iespējama bez investīcijām tehnoloģijās. Jūras medicīnas centrs vienmēr ir gājis kopsolī ar laiku un jaunākajām tehnoloģijām, jo tikai tādā veidā ir iespējams mūsu klientiem sniegt augstākās kvalitātes medicīnas pakalpojumus. Jaunā magnētiskās rezonanses aparāta iegāde ir vēl viens apliecinājums tam”.

Salīdzinot ar līdzīgiem aparātiem, „Optima Brivo MR 355” ir augsta MR lauka homogenitāte, kas uzlabo un raksturo attēla izšķiršanas spēju, tā apkalpošanai nav nepieciešama papildus personāla apmācība, jo lietošanas vide ir analoģiska iepriekšējās paaudzes aparātiem, komplektācijā ir pieejama pilna programmu nodrošinājuma pakete un bolus injektors. Saslēdzot iekārtas vienotā datu DICOM tīklā, tiek radīta iespēja pārsūtīt attēlus ne tikai DICOM formātā, bet arī 3D formātā, kas samazinās pacientu attēlu analīzes laiku. Visbeidzot „Optima Brivo MR 355” ir mazāks elektrības patēriņš, kā rezultātā samazinās ekspluatācijas izdevumi.

Ātrā optiskā RF pastiprinātāja darbība ļauj iegūt ideālu kontrastainību pie muskulo-skeletālās sistēmas izmeklējumiem ar augstu attēlu izšķiršanas spēju. Ar „Optima Brivo MR 355” iespējams veikt pacientu asins vadu izmeklēšanu īsākā laikā neizmantojot kontrastvielas, kas samazina iespējamo komplikāciju skaitu. Aknu, neiru u.c. parenhimālo orgānu izmeklēšana notiek ļoti īsā laikā, nesamazinot attēlu izšķiršanas spēju.

Ar magnētiskās rezonanses aparātu iespējams veikt plašu centrālās nervu sistēmas slimību diagnostiku, asinsvadu, kaulu – locītavu sistēmas izmeklējumus, kā arī vēdera dobuma u.c. organisma daļu izmeklējumus. Magnētiskās rezonanses izmeklējums ir viena no mūsdienīgākajiem un precīzākajām diagnostikas metodēm

Par „Latvijas Jūras medicīnas centru”.

A/S „Latvijas Jūras medicīnas centrs” (LJMC) ir viena no lielākajām privātajām medicīnas iestādēm Latvijā. LJMC sastāvā ietilpst Centrālā slimnīca un Vecmīlgrāvja slimnīca, Vecmīlgrāvja primārās veselības aprūpes centrs un Ziemeļu diagnostikas centrs. LJMC strādā vairāk kā 100 primārās un sekundārās veselības ārsti speciālisti, sniedzot pakalpojumus 29 specialitātēs t.sk. ķirurģijā, neiroloģijā, traumatoloģijā un ortopēdijā, ginekoloģijā u.c.

Vairāk informācijas: