PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Atklāts Dzelzs deficīta anēmijas centrs

Latvijas Jūras medicīnas centrs
Atklāts Dzelzs deficīta anēmijas centrs
LJMC “Gastroklīnika” sadrbībā ar SIA “Orivas” (“Pharmacosmos” oficiālais pārstāvis Baltijas valstīs) izveidojusi Baltijas valstīs unikālu specializētu Dzelzs deficīta centru. Klīnikā pacientiem ar dzelzs deficīta anēmiju tiks nodrošināta moderna diagnostika un specifiska ārstēšana.

No kreisās – firmas “PharmaCosmos” pārstāvji ar sertifikātu par intravenozās dzelzs terapiju, “Gastroklīnikas” vadītāja dr. J. Derova, LJMC valdes priekšsēdētājs dr. J. Birks un Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs dr. J. Kalējs No kreisās – firmas “PharmaCosmos” pārstāvji ar sertifikātu par intravenozās dzelzs terapiju, “Gastroklīnikas” vadītāja dr. J. Derova, LJMC valdes priekšsēdētājs dr. J. Birks un Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs dr. J. Kalējs
No kreisās – firmas “PharmaCosmos” pārstāvji ar sertifikātu par intravenozās dzelzs terapiju, “Gastroklīnikas” vadītāja dr. J. Derova, LJMC valdes priekšsēdētājs dr. J. Birks un Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs dr. J. Kalējs

Klīnikā pacientiem ar dzelzs deficīta anēmiju tiks nodrošināta precīzāka un modernāka diagnostika, lai varētu noskaidrot anēmijas cēloni, kā arī pateicoties tiešai sadarbībai ar piegādātāju ir iespējams nodrošināt specifisku ārstēšanu ar dzelzs izomaltazīds 1000 par reducētu samaksu.

Pēc PVO datiem aptuveni 2 miljardi cilvēku (~30% no pasaules iedzīvotājiem) cieš no anēmijas, pārsvarā dzelzs deficīta ģenēzes. Neskatoties uz bieži neizteiktu vai vāju klīnisko izpausmi, šī slimība piespiež maksāt augstu cenu komplikāciju dēļ, kas izraisa pat priekšlaicīgu nāvi. Attīstītās valstīs dzelzs deficīta anēmiju pārsvarā novēro kā citu slimību komplikācijas, piemēram, pie nieru, gastrointestinālām, onkoloģiskām, dzemdniecības un ginekoloģiskām saslimšanām vai kā izteiktas asiņošanas rezultātu, piemēram, pēc smagām ķirurģiskām manipulācijām.

Dzelzs deficīta anēmijas ārstēšana ar parenterāliem dzelzs preparātiem ļauj salīdzinoši efektīvi uzlabot pacienta stāvokli, aizpildīt izsīkušas dzelzs krātuves organismā un panākt ātru klīniskā stāvokļa uzlabošanos. Šos preparātus aktīvi pielieto klīniskajā praksē visā pasaulē situācijās, kad:

• pacientam ir uzsūkšanas traucējumi (dažāda veida enteropātijas, stāvoklis pēc zarnas rezekcijas u.c.),

• pacients nenoreaģēja vai vāji noreaģēja uz orāliem dzelzs preparātiem,

• pacientam ir izteikta dzelzs deficīta anēmija,

• pacients nepanes orālus dzelzs preparātus.

Foto: Jānis Brencis