PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Pirmo reizi Latvijā pasniegtas ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvas

Veselības ministrija
Pirmo reizi Latvijā pasniegtas ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvas
30.maijā, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā veselības ministre Ingrīda Circene pirmo reizi Latvijā pasniedza ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvas piecās nominācijās: „Internā profila nodaļa", „Ķirurģiskā profila nodaļa", „Dzemdību nodaļa", „Psihiatriskā profila nodaļa" un „Veselības centrs".

Latvijas ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvu pasniegšana ir unikāls pasākums Latvijas veselības aprūpes jomā - balvu ieguvēji ir Latvijas ārstniecības iestādes, kuras brīvprātīgi pieteicās savas darbības izvērtējumam pēc starptautiski atzītiem veselības aprūpes organizāciju kvalitātes vadības sistēmas kritērijiem. Ārstniecības iestāžu darbība tika vērtēta piecās jomās: vadības procesi un atbildība, darbinieku kompetence, pacientiem un darbiniekiem droša vide, pacientu klīniskā aprūpe, kvalitātes un drošības pilnveidošana.

Pēc ekspertu novērtēšanas rezultātiem Kvalitātes balvas tika pasniegtas piecās nominācijās. Kvalitātes balvu nominācijā „Internā profila nodaļa" saņēma Rīgas Austrumu Klīniskā Universitātes slimnīca. Kvalitātes balvu nominācijā „Ķirurģiskā profila nodaļa" saņēma „Veselības centrs 4" Baltijas vēnu klīnikas ķirurģijas nodaļa ar dienas stacionāru. Kvalitātes balvu nominācijā „Dzemdību nodaļa" saņēma Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas dzemdību nams". Kvalitātes balvu nominācijā „Psihiatriskā profila nodaļa" saņēma VSIA „Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca". Kvalitātes balvu nominācijā „Veselības centrs" saņēma AS Veselības centru apvienība Veselības centrs „Pļavnieki".

Veselības ministre Ingrīda Circene balvu pasniegšanā uzsvēra: „Kvalitātei ir jābūt ikviena veselības aprūpes pakalpojuma pamatā, tikai tad varam būt konkurētspējīgi. Augstu novērtēju šī projekta iniciatorus un izstrādātos pacientu drošības un kvalitātes vadības novērtēšanas kritērijus un metodiku, kas ļauj ārstniecības iestādēm ieviest visaptverošu kvalitātes un drošības vadību. Savukārt ārstniecības iestādes, kas bija pietiekami drosmīgas un brīvprātīgi pieteicās novērtēšanai, pierāda, ka ir progresīvas, uz sadarbību un attīstību vērstas. Esmu pārliecināta, ka Kvalitātes balvu varam veidot par tradīciju un vispāratzītu mērķi, uz ko tiekties ikvienam nozarē strādājošajam."

Kvalitātes balvu pasniegšanas konference tika rīkota projekta, kuru īstenoja „Latvijas Veselības ekonomikas asociācija" (LVEA) sadarbojoties ar „Latvijas Kvalitātes biedrību" un piesaistot Austrijas Veselības Kvalitātes Institūtu ietvaros. Projekta laikā izstrādātie materiāli ir atrodami LVEA mājaslapā www.lvea.lv.

Foto no Doctus arhīva