PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Pētījumi pasaulē

Sezonālā gripa bērniem: izmaksu slogs Eiropā

Saslimstība ar gripu bērnu vidū katru gadu ceļ finansiālo slogu veselības aprūpes sistēmā. Zinot, kādas ir ar veselības aprūpi saistītās izmaksas pediatriskās gripas gadījumā, ir iespējams izstrādāt uz vērtībām balstītus lēmumus, lai veicinātu efektīvu imunizācijas stratēģiju attīstību.

Doctus

CRISTAL pētījums: aspirīns pret enoksaparīnu simptomātiskas vēnu trombembolijas profilaksē

Nevienā nejaušināti kontrolētā pētījumā iepriekš nebija analizēta profilaktiski lietota aspirīna monoterapijas efektivitāte vēnu trombembolijas (VTE) gadījumā pacientiem, kam veikta totāla gūžas vai ceļa locītavas artroplastika. Lai noskaidrotu, vai aspirīns ir ne–parāks pār enoksaparīnu VTE profilaksē šai pacientu grupai, nejaušināti kontrolēts pētījums tika veikts 31 slimnīcā Austrālijā.

Doctus

Dažādas brīvā laika aktivitātes var mazināt nāves risku gados vecākiem pieaugušajiem

Gados vecākiem pieaugušajiem, kuri katru nedēļu piedalās tādās brīvā laika aktivitātēs kā pastaiga vingrošanas nolūkos, skriešana, peldēšana vai tenisa spēlēšana, var būt mazāks jebkura cēloņa nāves risks, kā arī risks nomirt no sirds un asinsvadu sistēmas slimībām un vēža. Tas konstatēts pētījumā, ko vadīja Nacionālā vēža institūta pētnieki.

Doctus