PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Onkoloģija

Osteoporozes medikamenti onkoloģiskiem pacientiem

Uzlabojoties vēža agrīnai diagnostikai un ārstēšanas metodēm, pieaugusi pacientu dzīvildze, bet vienlaikus palielinās arī kaulu bojājuma un lūzumu risks, tāpēc mūsdienās onkoloģisku pacientu aprūpē jāiekļauj kaulu minerālā blīvuma (KMB) zuduma un osteoporozes riska faktoru izvērtējums, kā arī savlaicīgi jāsāk KMB zuduma profilakse un osteoporozes ārstēšana ar atbilstīgiem medikamentiem. [1]

I. Rasa

Kādi ir secinājumi pēc Eiromelanomas dienai veltītās konferences?

Kā mazināt mirstību no ādas vēža, kā veicināt agrīnu diagnostiku, kā par ādas vēža profilaksi runāt ar pacientiem? Un visbeidzot, kāpēc ādas vēzim senākās mācību grāmatās varēja atļauties veltīt vien dažas lappuses, bet šodien tēma ir ļoti aktuāla un saslimstības un mirstības dati ir satraukumu rosinoši. Šos jautājumus 24. aprīlī kopējā Eiromelanomas dienai veltītā konferencēs risināja dermatologi, onkologi, pieaicinot arī mediju pārstāvjus un nozares ministru.

I. Dzintara

Cukura diabēts un krūts vēzis

Dinosticēts cukura diabēts ir saistīts ar vēlīnākās stadijās atklātu krūts vēzi, secināts Kanādā veiktā pētījumā. Pētījuma rezultāti publicēti žurnālā Breast Cancer Research and Treatment.

Doctus

Martā Eiropa atzīmē zarnu vēža mēnesi

Jau no 2008.gada marts Eiropas valstīs tiek atzīmēts kā zarnu jeb kolorektālā vēža mēnesis. Tajā nevalstiskās organizācijas kopā ar visdažādākajiem sadarbības partneriem - valsts institūcijām, pašvaldībām, uzņēmumiem un interešu grupām, vērš sabiedrības uzmanību zarnu vēža izplatībai. Ik gadu šis mēnesis atgādina - zarnu vēzis ir gan novēršams, gan ārstējams, ja pamanīts savlaicīgi, ja rīkojamies atbildīgi.

Zarnu vēža pacientu biedrības "EuropaColon Latvija“